Ihan tavallinen maanantai

   

  

 Maanantait on jotenkin sellaisia vähän takkuisia huolimatta siitä, että teen parhaani saadakseni viikon käyntiin hyvillä viboilla. Tänään teini sai lähtiessä raivarit, koska kulmakarvat olivat huonosti (oikeasti!?) ja lähdimme liikenteeseen 7.08 ovia paiskoen, kiukusta itkien, tavaroita paiskoen ja kulmat kurtussa. Kyllähän se kulmakarvaharmi ehti tarttua, ja rähisin paiskovalle teinille, mutta Helsinkiin päästyä alkoi kaikkien kiukku olla jo tiessään. Voi murrosikää, en tahtoisi olla itse enää teini. (Siitä huolimatta vajoan välillä samalle levelille, kun kiukuttelut ylittävät jonkin näkymättömän sietorajan…)  

Tällaisena tavallisena maanantaina on moottoritiellä aina ruuhka ennen kahdeksaa, ja tiputan teinin minuutin tarkkuudella metroasemalle 7.53. Kuopus menee kouluun vasta yhdeksäksi, joten piipahdamme apteekissa hakemassa rakkolaastaria hänen luistimen hankaamaan jalkaansa ja sen jälkeen vielä kauppaan hakemaan minulle lounasevästä työhuoneelle ja hänelle sovittuja herkkuja huomenna alkavaan leirikouluun (=kahdenkeskeistä laatuaikaa). Jätän pojan ja scootin koulun nurkille 8.45 ja ajan työhuoneelle ( metro, kauppa, koulu ja työhuone sijaitsevat siis kaikki lähellä toisiaan). 

Kaivan läppärin kassista, huomaan unohtaneeni netin kotiin (kuten lähes joka maanantai) ja katson sähköpostit puhelimesta. Syön itse aamiaisen vasta työhuoneella ja 9.13 keitän kahvia mutteripannulla. 9.20 puhun puhelimessa ystäväni kanssa töistä, opiskelusta, hautajaisista, pakolaisista, ihmisten erilaista näkemyksistä, lapsista ja siitä, että olipa hyvä jutella, koska nyt on parempi fiilis. 10.02 Istun koneelle, suunnittelen ja kirjoitan tämän viikon nettiartikkeleita ja etsin kuvia. 12.30 syön ruisleipää ja salaattia lounaaksi. Neulon muutaman rivin Kappa-huiviani, joka saattaa tulla valmiiksi pian. (Ja tiedän että siitä tulee talven suosikkihuivini). 13.30 mietin kuvitustyötä, joka on vielä mielessänikin kesken ja prosessissa. Tarvitsen materiaalia ja ideoita, mutta siirrän kirppikselle ja askarteluliikkeeseen lähtöä, koska ulkona sataa. 

Iltapäivällä, 15.20 poimin lapset kyytiin ja ajamme kotiin kaupan kautta. Puolukoita lähtee mukaan kaksi viiden kilon laatikollista ja leppynyt teini lupaa tehdä kanawokkia ruuaksi. Kotona 17.20 heitän heinää hevosille ja lampaille, tervehdin koirat ja kissat. Tässä vaiheessa päivää tulee aina väsymyskooma. Myös teinille. Hän ilmoittaa, ettei mitenkään jaksakaan kokata ja katoaa huoneeseensa. 

17.50 Pakkaamme kuopuksen kanssa leirikoulukamppeet. Teen ruokaa ”taiotaan jotain mitä sattuu löytymään”, eli tänään pannulla haudutettuna bataattia, sipulia ja broileria mausteriisin kanssa. Lapset tyhjentävät tiskikoneen sillä aikaa kun käyn laittamassa pyykkiä koneeseen. 

19.50 retkotan sohvalla somettamassa. Opettelen tyttären avustuksella (ja silmien pyörityksellä) käyttämään snapchatia. Hihitämme molemmat mutsiudelleni. 

Ilta sisältää neulomista, iltapalaa ihmisille ja eläimille, pyykin ripustamista, eläinten ruokkimista, keittiön raivausta ja sen sellaista ennen hammaspesuja ja peittelyitä 22.00 (kyllä, peittelen ja pussailen teinini ja roikaleen kokoisen poikani joka ilta ja aion tehdä niin ehkä ikuisesti). 

Ihan viimeistään 23.00 olen itse kömpinyt peiton alle ja yritän (kuten joka ilta) epätoivoisesti saada luettua enemmän kuin yhden sivun e-kirjaa, ennen kuin sammun.

Semmoinen maanantai. Ihan tavallinen ja just hyvä. Mites sulla? 

9 kommenttia artikkeliin ”Ihan tavallinen maanantai

 1. Ihanaa, että on olemassa joku toinenkin äippä joka toivottaa lapsilleen halein ja suukoin kauniit yöt :) Muutenkin sun blogi on AIVAN IHANA, tuntuu et pääsee minilomalle ku lukee sun maalaistalonelämästä ja käsityöt inspiroi mua tarttumaan puikkoihin ja lankakeriin (vaikka ois kuinka väsy)!!! Maanantaiterkuin, 16-vuotiaan naperon onnellinen äippä

 2. Olipa kivasti kuvailtu tavallinen maanantai. Vähän tuppasi menemään oma päivä mollivoittoisesti mutta eiköhän tästä ihan mukava viikko tule. Mukavaa viikkoa sinullekin.
  –Hely

 3. Hyvältä sait tavallisen maanantain kuulostamaan. Minä aion tänä tavallisena tiistaina keskittyä erityisesti mukaviin asioihin enkä jäädä vellomaan negatiivisiin tunteisiin. Niitä pikku kiukkujakin varmasti nimittäin mahtuu tähän päivään. Meillä on neljä lasta ja mies työmatkalla. Mukavaa Viikkoa!

 4. Kiitos, maanantai meni tiukasti töitä tehden, lapsia kuskaten ja pyykäten. Oma tiimi oli töissä ihana ja kannustava, teinit kotona hyväntuulisia ja mieskin normaalia puheliaampi. Joten ihan plussan puolelle päivä kyllä jäi, kuten yleensäkin.
  Kulmakarvaraivarit ja silmien muljauttelu – I feel your pain (:
  Mukavaa uutta viikkoa sinne!

 5. Mä en yleensä pode mitään maanantaikammoa, mutta nyt on kiukuttanut nämä hallituksen pakkokeinot ym. niin paljon, että työmotivaatio alkaa olla jo pakkasen puolella. Ja kun viikonloppu on ohi, on tietysti maanantai ja kun olisi paljon mukavampi vaan neuloa ja tonkia maata mm. niin ei ne maanantait täällä hirveän hyviä nykyään ole. Onneks tänään on jo tiistai ja päivästä tulee varmasti parempi. Mukavaa viikkoa :)

 6. Ah, itse pääsen nauttimaan maanaitain ja perjantain löysistä (lapsi kouluun 9) aamuista. Syksyn tullen kaipaisin iltoihin rauhallisia neulomistuokioita. Ihan vaan rauhassa.

 7. Aina ihana lukea sun juttuja, mullekin tulee miniloma olo niistä niinkun Minnalle ja tosi hyvä, hymyilevä mieli. Ihania noi sun villalankas, niin maanläheisiä värejä.
  Itse soittelin eläinlääkäriltä toiselle eilen huolestuneena yhdestä kissoistani, kävin ystävän kanssa ajelulla, silloin voi aina rupatella, piipahdin anopilla ja sain vihdoinkin toisen verhon ommeltua (edellinen valmis jo kuukausi sitten) ja niinpä laitoin kesäverhot syksyllä kammarin ikkunaan. Ihan naurattaa mutta somalle näyttää. Safkaa, kissojen kanssa touhuamista, niitä on 3. Illalla alkoi suututtaa kaikki poliittiset jutut feississä joten päätin että olen väsy ja meni nuokkumaan telkan ääreen ja sitten sänkyyn. Ihanaa tiistaita ja loppuviikkoa sulle ja muille sun lukijoille. Ai nii ja noi hauvakuvat on ihanii! :)

 8. Maanantai. Kello torkuttaa ainakin vartin ennen kuutta. Miten yhdistän tänäänkin lapsen kouluun oikeaan aikaan kun itse olen jo töissä enkä pysty siitä irrottautumaan? Miehelläkin työssä ruuhkaa. Jotenkin kouluunmeno onnistuu, ehkä aamupala on syöty, ehkä ei. Lapsi tulee iltapäivällä takaisin kesken päivän- evakkomatka homeluokasta on päättynyt huonosti. Lapsi oireelee jo kolmannessa sijoituspaikassa. Lähden kesken töistä. Otan pojan kainaloon, lääkitsen, lohdutan ja otetaan päiväunet. Tämä toistuu lähes joka arkipäivä, liian usein. Päivästä toiseen. Silti päivä on hyvä. Meillä on töitä, lapsella kuitenkin mahdollisuus koulunkäyntiin ja apu lähellä. Koirat tervehtivät iloisesti kuten aina ja teekupponen rauhoittaa. Imurointi on mukavaa ja valkeatkuulaat taivaallisia.
  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s