Sanat hukassa ja kevät myös.

IMG_5258IMG_5045IMG_4547 IMG_4698

Jestas kauheeta, minulla on sanat kateissa. Kirjoitan ajatuspostauksia ja kirjoitan luonnoksia ja jotenkin en saa mitään tolkullista ulos. Sellaiseen sanajumiin auttaa vain ajatusvirta-sanapurskautus. Luulisin.

Rönnissä on juuri nyt sama takatalvi märän lumen ja kuran kera, kuin kaikkialla muuallakin. Se, ja Puusepän katkennut akillesjänne ovat kummasti hidastaneet jo alkanutta kevätfiilistelyä. Tänään on kulunut vuosi siitä, kun muutimme lasten kanssa Rönniin. Vuosi! Täällä on koti. Ja nyt, tasan vuosi tuosta muuttopäivästä muutettiin taas. Tai Puuseppä muutti. Rönniin. No nyt sen sanoin ääneen. Noin. Ja olen onnellinen. Kaksi yksinäisyyden valinnutta rämpijää päätti, että on kuitenkin parempi rämpiä yhdessä (Kiitos rakkaan, yhteisen ystävän, joka ajatteli, että nuo kaksi pitää esitellä toisilleen, jotta voivat sitten vaikka työskennellä yhdessä). Päteeköhän tähän sanonta ”Saat sen mistä luovut”? En tiedä, mutta siltä se tuntuu. Minä luovuin parisuhteen ajatuksesta. Päätin ja totesin, että osaan olla yksinkin jos minulle ei ole tarkoitettu toimivaa ja tasapainoista ihmissuhdetta. Joka tapauksessa, nyt vierelläni on ihminen, joka on viisas, vilpitön, lempeä ja hyvä. Ilon, rakkauden ja ihmetyksen määrä elämässäni on viimeisen vuoden aikana kasvanut eksponentiaalisesti. Olen opetellut uskomaan, luottamaan ja rakastamaan. Ottamaan vastaan apua ja rakkautta. Olen opetellut laskemaan puolustustani, vetämään kynnet sisään. Heittäytymään.

Koska meitä on täällä nyt kaksi luovaa ja samanlaisella elämänfilosofialla varustettua tilallista, tarkoitus on muun muassa rakentaa Rönniin kunnollinen hyötypuutarha, jonka lisukkeeksi tulee rohdoskasveja ja värjäyskasveja. Siitä projektista tulen varmasti vaahtoamaan vielä yllin kyllin. (kunhan lumi ensin sulaa…). Puutarhan lisäksi kevään ja kesän suunnitelmissa on vanhan pikkunavetan kunnostaminen minulle ateljee- ja työtilaksi, Traktorihallin kunnostaminen verstaaksi ja hallin yläkerran kunnostaminen kurssitilaksi ja kesäkahvilaksi. Aikataulu on vapaamuotoinen, joten ihan vielä en uskalla luvata kesäkahveja Rönnissä tulevana kesänä. Hidastaminen kun on elämänteemani juuri nyt.

Kahlaan kuravellissä, napsin ruusupensaita ja orapihlaja-aitaa mataliksi aina ohi kulkiessani. Kanoilla on sulkasato (vihdoin), hevoset mököttävät räntäsadetta ja muuttolinnut kaartavat Rönnin yli päivittäin. Kyllä se kevät lopulta tulee.

21 kommenttia artikkeliin ”Sanat hukassa ja kevät myös.

 1. Ihana kuulla, Anu! Ja kaikki navetta-, kahvila-, ateljeesuunnitelmat kuulostavat hienoilta! Ja vielä Puuseppä talossa, vau :) Kaikkea hyvää sinne, kohta ovat lumet sulaneet!

 2. Ihana kuulla sinusta. Ennen postauksen lukemista ajattelinkin, että onkohan sinulla apuja siellä. Onneksi on Rakas apu on parasta. Kesäkahveja odotellessa.

 3. Voi miten ihanaa lukea tuommoisia uutisia. Onnittelut teille ja onnea yhdessä ololle. Olen niin mahdottoman mielissäni teidän puolesta.

 4. Ihania onnellisia uutisia! Ihanalta kuullostaa myös suunnitelmat. Odotan innolla postauksia puuhien edetessä. Onnellista kevättä ja kesää Rönnin koko laumalle!

 5. En nyt täältä ilon kyynelten ja valuvan nenän läpi osaa muuta todeta kuin, että niin ihanaa teitä on siellä kaksi ja sinulla toveri! :)

 6. Ihania kuulumisia :) Kaikkea hyvää teille sinne.
  Jossain Suomessa on nimeltään kahvila Pariton kuppi, näin olen kuullut, siellä asiakkaat saavat valita haluamansa kupin ja ajatellut mikä ihana idea…varsinkin kun enoni on niin pahoillaan kun pääkaupunkiseudun kahviloista ei löydy ruusukuppeja, jotenkin tulee aina niin Anumainen tunnelma tuosta…

 7. Tuo näkyi jo silmistäsi ja rivien välissä ennen kertomaasi.Muistan kuinka jo syksyllä hymyilin sen tajuttuani.
  nyt on aika hidastaa antaa katseiden kertoa,nauraa,laulaa ja tanssia.Anna tunteen olla auringonkehränä sisälläsi,
  Maistele sitä aamuisin se tuikkii koko päivän solmissäsi
  valkovuokkoja ja pullahvia sinne toivottelen

 8. Onnea Rönniin ja ihanaa kevään odotusta! Ensi kesänä voisitte järjestää talkookahvilan! Mie ainakin olisin tulossa ja tietysti uuttera kuski :-).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s