Ruuveja, vasara, sata laatikkoa ja kaaos

IMG_9390 IMG_9397 IMG_9424 IMG_9420 IMG_9416 IMG_9415 IMG_9414 IMG_9477 IMG_9474 IMG_9435

Ensimmäinen viikko Rönnissä eletään muuttolaatikoiden ja kaaoksen keskellä. Putkitöiden takia juoksevaa vettä ja vessaa ei välillä ole käytössä ja ainoa vesipiste on kellarissa. Syödään siis samoilta astioilta ja käydään puskapissalla. Rakennan vanhoista lankuista kirjahyllyn kirjastohuoneen kulmaan ja toisen pinoan Luona In- vanerikehikoista. Kolmekymmentä laatikkoa tyhjenee kirjoista ja kannan laatikot pihalle. Palaan päivittäin tori.fi:hin etsimään milloin mitäkin. keittiöstä puuttuu vielä ainakin yksi osa. Keittiönkaapin sijaan löydänkin kauniin, vaalean 30-luvun sohvan, joka sopii olohuoneeseen täydellisesti. Mikä parasta, sohvan saa taitettua varavuoteeksi. Tavarat asettuvat paikoilleen. Lapset järjestelevät omia huoneitaan ja minä kuljen jatkuvasti vasara tai ruuvinväännin tai molemmat kädessä. Jotain on koko ajan hukassa. Aamuisin pitää startata töihin ja kouluun vartin yli seitsemän. Selviämme hämmästyttävän hyvin. Kaaoksesta huolimatta jokaisella meistä on täällä hyvä olo. Rönni on koti.

Viikonloppuna siskoni tulee avuksi ja päätämme supertyttötiiminä järjestellä paikkoja, tyhjentää laatikoita, pestä lattiat ja imuroida. Kolmen tunnin uurastamisen jälkeen melkein kaikki muuttolaatikot on roudattu pihalle ja lattiat kiiltävät. Keittiön lattialle laitan maton, vaikka tajuan hyvin, että keskeneräisessä talossa se muuttuu äkkiä kauhistuttavaksi karva-ja hiekkakasaksi. Ei haittaa.

9 kommenttia artikkeliin ”Ruuveja, vasara, sata laatikkoa ja kaaos

  1. Mites noi hyllynkannattimet kestää ton kirjamäärän? Itselläni hyllynkannatin levis ja koko hylly levis kirjoineen lattialle! Ihanasti värisävyittäin olet kirjasi asetellut…Ja toi keittiön mehiläis”laatikot” seinässä, näyttää todella upealta!

    • No salaisuus on kiinnityksessä :) Jokainen hyllynkannatin on kahdella pitkällä ruuvilla seinässä kiinni ja jokainen hylly kahdella ruuvilla kannattimessa kiinni. Lisäksi kun jokainen hylly on vain 150cm pitkä, jakautuu paino tasaisesti.

  2. Voi Anu, en voi kuin ihailla kuinka sinä yhä uudestaan jaksat ja osaat aloittaa mittavan projektin. Onnea ja kaikkea hyvää uuteen kotiinne! ”On oma tupa ja tuoli, soppakauha ja kattila. On oma rauha ja riemu asua ja touhuta”.

  3. Ihanan kodikasta, kaunista ja lampoista, valoa ja ilmaa. Onneksi olkoon Ronnin Anulle ja Perheelle ! Tikke

  4. Mukavalta näyttää, nopeasti olet saanut kotoisaa. Kisu ainakin näyttää jo kotiutuneen.
    Liikutuin ihan lukiessani, että teidän on hyvä olla ja Rönni on koti. Liittyy siihen, etten itse ole varma onko koti täällä vai sittenkin muualla.. Nautitaan arjen pienistä hetkistä, niistä on onni tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s