Sit nää muuttaa sinne.

IMG_9366IMG_9379 IMG_9381IMG_9378IMG_9356

Nää muuttaa.Epävirallisesti, mutta kuitenkin. Puolen voden kärvistely ja henkinen kodittomuus päättyy lopulta, kun Rönnin remontti tulee siihen pisteeseen, että saatamme muuttaa. Muuttoa edeltävä viikko on hirveä. Kaaos ja keskeneräisyys Rönnissä, kaaos ja pakkaaminen vanhassa kodissa. Viimeisenä iltana ennen muuttoa menemme lasten kanssa Rönniin siivoamaan. Keittiön astiahyllyiksi tarkoitetut vanhat mehiläispöntöt ovat vielä kiinnittämättä. Kirjahyllystä ei ole tietoakaan. Kylppärin remonttia ei ole edes aloitettu vielä. Tässä ensimmäisessä vaiheessa muuttavat ihmiset ja eläimet ja talon tavarat. Vielä on edessä monta roudaus- ja tyhjennyspäivää Kurulassa, ennenkuin toukokuussa talo on tyhjä uusia asukkaitaan varten. Muuttopäivältä ei ole kuvia. En tajunnut, en jaksanut, en ehtinyt. Tai onpas, illalla myöhään istun sohvalle, nostan jalat puulaatikon päälle ja tunnen voimakkaasti olevani kotona. Siitä hetkestä on kuva.

Sunnuntaina palaan Kurulaan hakemaan hevosia, lampaita, kania, kissoja ja possua. Ystäväni Heli tulee auttamaan eläinten muutossa hevostrailerin ja vetoauton kanssa. Eläinten muutto jännittää enemmän kuin ihmisten. Yritämme Poikaipanan kanssa melkein tunnin saada lampaita pakuun. Pöhköpäät epäilevät ansaa ja lopulta päätän jättää ne pihattoonsa hengailemaan vielä muutamaksi tunniksi ja palata myöhemmin rauhassa yrittämään. Hevosten lastaus käy kummankin luonteen mukaisesti: Jatsi kävelee napakasti perässäni suoraan traileriin, vaikka vähän jännittää. Onneksi porkkanoita on runsaasti. Viima, tuo hitaasti lämpiävä lihapulla jää etujalat lastaussillalla miettimään. Siinä mennään sitten pitkät tovit houkutellen. Välillä askel taakse, sitten eteen. Lopulta ukon pääkin on jo ssällä, mutta takajalat edelleen maassa (en edes tiennyt että se venyy noin pitkäksi…). Emme pakota Viimaa. On parempi lastata ihan rauhassa ja mennä hevosen tahtiin. Viima ei osoita pelkoa tai kieltäytymistä, kunhan miettii. Lopulta hän astelee Jatsin viereen ja näyttää siltä, kuin olisi aina seissyt trailerissa. Bruuno-possu ja Kevin jättikani loikkaavat pakettiauton perään porkkanan avulla, nappaan Ansan ja pennut vielä mukaan ja sitten mennään. Poikaipana pitää pentuja, jotka inostuneina tutkivat pakettiautoa (tiedän, kissoja ei saa kuljettaa vapaana) ja Ansa tuijottaa myrtyneenä kuljetuskopastaan. Lampaat jäävät vielä odottamaan. Melkoinen karavaani. Hevoset muuttavat uuteen pihattoon uteliaina ja yllättävän rauhallisina ja Bruuno ja Kevin omaan kämppäänsä tutkimaan paikkoja. Bruuno tajuaa heti, että puulaatikon kyljessä oleva aukko on pesäkoloksi tehty ja alkaa kuljettaa olkea petiinsä. Iltapäivällä palaan hakemaan lampaita. Yksin. Yllättäen koko jengi loikkaa kiltisti pakuun. Rönnin pihassa pysököin auton mertin päähän pihaton portista, avaan pakun sivuoven ja oletan lampaiden (kuten yleensä) kipittävän suoraan pihattoon. Omassa uupumuksessani en ota huomioon, että paikka on uusi, eikä portti suinkaan näytä lampaiden silmissä johtavan mihinkään turvaan, joten tyypit siis ottavat hatkat. Juoksentelevat ja määkivät päättömästi pitkin pihaa, pikkutietä ja metsänreunaa. Niin sitä juostaan lampaiden perässä oikein joukolla ja pitkän aikaa. Väsyttää niin, etten tiedä itkeäkö vai nauraa. Lopulta jengi saadaan ihanien naapuriemme kanssa saarrettua  sähkönauhan avulla ja ohjattua portista sisään. Makaan pihamaalla selälläni, puuskutan henkisesti ja huokaisen helpotuksesta.

10 kommenttia artikkeliin ”Sit nää muuttaa sinne.

 1. Hyvin tehty! :) Tuli jänskä ailahdus samaistumisesta; itselläni mm. vuoden sisällä ero, entisen asunnon myynti, uuden osto, lasten kanssa muuttaminen ja ”maaduttaminen”, tällä hetkellä ”retkeillään” omassa kodissa seinäremontin vuoksi milloin kenenkin huoneessa…Ja tää elämä on just niin upeeta kaikesta huolimatta tai juuri siksi :D
  Muuten: miten kiinnitit kirjan sivut seinään? Tapettiliisterillä?

  • No samalta kuulostaa :) Vaikea vuosi, ja vielä hoidettavia isoja asioita edessä, mutta lopulta uskon että kaikki järjestyy parhain päin.
   Kirjansivut tapetoin ihan tavallisella tapettiliisterillä!

 2. Onnea uuteen kotiin! Kaikki näyttää kauniilta ja kodikkaalta. Asiat järjestyvät aina, tavalla tai toiselle parhain päin. Meillä on ”samanlainen” iso ruokapöytä, paitsi meidän ovi on pihavajasta löytynyt 70-luvun laakaovi :) Onneksi rakastan pöytäliinoja!

 3. Onnea Uuteen Kotiin! Ihan tuli hiki lukiessa, kun ajattelin sinua ja uusia naapureitasi lammasjahdissa. Onneksi saitte koko poppoon turvaan. Rönni näyttää niin kauniilta.

 4. Onnea uuteen kotiin! Ihan mahotonta rumbaahan se muuttaminen aina on,mutta olet saanut jo kaikki perheenjäsenet saman katon alle ja ne laatikot kyllä pikkuhiljaa tyhjenee… Kauniita kevätpäiviä sinulle!

 5. Hymyilen. Kuulostaa raskaalta, mutta samalla niin elämänmakuiselta, että.

  On oma hommansa osata sietää keskeneräisyyttä. Minulle se on vaikeaa. Mutta sitähän se elämä kuitenkin on aina. Keskeneräistä.

  Meillä on samanlainen sohva .Tiedätkö mistä tuo teidän sohvanne on peräisin? Sain omani Karkkilasta äidin äidiltäni. Luulin, että äidin äidin isä olisi tehnyt sen itse. Mutta niin identtinen kyllä on, että ehkä ei kuitenkaan.

 6. hei voiko kysyä että onko noi pöydän alla olevat pukkijalat ikeasta ja onko ne niitä joita saa hintaan 10e kappale????

 7. Oliko pitkä muuttomatka? Ihanasti pääsitte ihmiset ja eläimet uuteen kotiin yhes koos…olet kyllä voimanainen ja nyt toivon tästä teille pysyvää kotia. Itsellä vielä hakusessa ja ehkä muutto toiselle puolen Suomea edessä terveyden kaatumisen vuoksi. Keuhkot tekee lopun etelässä…muistelen aina aikaa pohjoisessa, jolloin en sairastanut juuri koskaan. Puhdas ilma näille keuhkoille on ainoa lääke…ikävä kyllä perhe ei ehkä pysy kokonaisena sen vuoksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s