Sileän pinnan alta paljastuu peiliovi

IMG_1052 IMG_1048IMG_1046IMG_1047IMG_1049

IMG_1069kuva 3 kopio 340-50-luvuilla oli trendikästä tehdä vanhoista peiliovista laakaovia, peittämällä oven pinnat kovalevyllä. Rönnissä on kahdenlaisia ovia: juuri näitä edellämainittuja peitettyjä peiliovia ja sitten tavallisia laakaovia, jotka ovat sisältä onttoja. Levytetyn peilioven tunnistaa oven päädyn rakenteesta. Jos kyseessä on peiliovi, näkyvät peilien kiinnitysrakenteet. Levytetyt ovet ovat myös painavia. Tavalliset laakaovet ovat kevyitä, ja koputellessa kumisevat onttoina. Irroitin levyt (ja ne oli muuten hemmetin tiukasti naulattu) alakerrassa kahdesta ovesta. Yläkerran ovet ovat harmi kyllä laakaovia, samoin kuin alakerran vessan ovi. Ylimääräiseksi jääviä peiliovia ei edes pysty vaihtamaan laakaovien tilalle, koska vanhassa talossa kaikki ovet ovat hieman eri kokoa.

Levyn irroittamisessa pääsee alkuun talttapääruuvimeisselin (tai puukon) ja vasaran avulla. Työnsin ruuvarin kärjen levyn saumaan ja napautin kevyesti vasaralla. Kahvat ja helat kannattaa irroitta ( ja työntää työhaalarin taskuun turvaan). Kun levyä saa hieman irtoamaan, on helppo jatkaa sorkkaraudan avulla. Tiukkaan naulattu levy on ihan turha yrittää saada kokonaisena irti (ja sitäpaitsi repiminen on mahtavaa..)

 

3 kommenttia artikkeliin ”Sileän pinnan alta paljastuu peiliovi

  1. Kaunis talo! Todellakin luulin ensin vanhemmaksi, kun on ilmeeltään hieman meidän talon tyylinen. Onnea isoon urakkaan, jota seuraan todella mielelläni. Muista myös levätä ;) Tiedän tuon kotiin pääsemisen tunteen vaikeuksien jälkeen paremmin kuin hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s