Pihatto

Rönniin tulee eläimille pihatto. Hevoset ja lampaat saavat asustaa laumana yhteisessä, mahdollisimman luonnonmukaisessa pihattokodissa, jossa sisään ja ulos pääsee oman mielen mukaan. Pihatto on tärkeä myös siksi, että yhden naisen tilalla helpottaa kummasti arkea, ettei tarvitse kello kaulassa juosta kuskaamaan hevosia ulos aamulla ja sisään illalla. Pihattotalli tulee navettarakennuksen keskiosaan. Hiekkapohjainen alue pitää täyttää ja tasoittaa ja seiniin kiinnittää vanerilevyt tuulensuojaksi. Korkeassa tilassa ilma vaihtuu hyvin ja kesällä ötökät pysyvät ulkona. Pihan ja tien puolelle tulee lauta-aita ja muu osa puutolppaista leveä sähkölankaa. Kesäksi rakennan laidunta lisää koko niityn/ pellon alalta. Navettarakennuksen takapuolella on vanha, katoksellinen lantala, josta tulee toinen katettu alue sääsuojaksi. Se pitää ensin tyhjentää roinasta ja tasoittaa lattia hiekalla. Heinäruokinta hoituu verkkojen avulla. Verkkoihin saa kerralla koko päivän heinät, ja niistä syöminen on hidasta askartelua.
Lampaille tulee oma kämppä lisäksi ja sinnekin heinäverkko. Bruuno-possulle ja jättikaneille tarvitaan lämmin pesäpaikka myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s